Задължителни козметични придобивки за мъжете

Задължителни козметични придобивки за мъжете

Всички знаят с какво голямо предимство печели дамският шкаф за козметика пред скромния несесер от козметични продукти на мъжете. Трябва да отбележим обаче, че съвременните господа все повече започват да си угаждат в сферата на личната хигиена и красота. Категорично не трябва да определяме козметичната индустрия като строга женска зона. Напротив – според данните в световен мащаб тя бележи значителен ръст и на мъжката си аудитория. Кои са най-често избираните продукти в личната грижа от господата? И кои са задължителните козметични средства в поддържането на добра хигиена и визия за мъжете? Нека разгледаме топ попаденията сред тях, които между другото, съответстват и на най-често купуваните от господата придобивки за красота.

Парфюмът

Безспорно мъжете имат афинитет към парфюмите. Проучванията сочат, че близо 45% от мъжете в Европа не ползват никаква козметика за лице, но пък затова имат два аромата в шкафчето си – един за ежедневието и един за специални случаи. В избора си господата са практични, но и значително по-взискателни от дамите. Жените предпочитат по-богатата колекция от всякакви по качество, марка и цена аромати, докато мъжете държат на изискани и скъпи брандове и не гонят количество. Подобна е и статистиката у нас. Търсенето значително се покачва и доказателство за това е осезаемо разширяващата се продуктова гама с мъжки парфюми от Венера Козметикс – един от най-популярните магазини за оригинални аромати у нас.

Продукт за бръснене

По-голям е интересът на съвременните и младите мъже към пяната за бръснене. Има и сериозен дял от господата, които са привърженици на геловете и кремовете. Без значение какъв точно продукт ще изберат, бръсненето за господата е основен „разкрасяващ“ ритуал за мъжете. Ето защо те са изключително стриктни в избора на изцяло задоволяваща претенциите и изискванията им марка пяна или крем за бръснене.

Грижа за след бръснене

Тази ниша в козметичния сектор бързо се разрасна за последните няколко години. Мъжете получиха много иновативни и интересни предложения, които замениха класическия одеколон. Грижата за след бръснене вече е един приятен и деликатен ритуал за господата. Той е и отлично средство за превенция на кожни проблеми в следствие на раздразнение, възпаление или дори порязване.

Шампоанът

Все по-често мъжете се оплакват от чувствителен скалп, пърхот и дори косопад. Грижата за косата не бе толкова значителна и важна за мъжкото съсловие само до преди половин век. Нещата обаче се промениха и то не само защото козметичната индустрия поднесе на мъжете повече избор и по-високо качество в продуктите. Всъщност, негативните фактори в околната среда изиграха доста важна роля в увеличаването на значението на шампоана за мъжката аудитория. Тези външни рискове и дразнения оказват съществено влияние върху състоянието на косата. В допълнение, новите модни течения в коафьорството разчупиха представата за класическата мъжка прическа. Новите визии изискват повече старание, усърдие и лични усилия от страна на мъжете в поддържането на перфектната визия за косата.

Хидратиращи продукти

От всички видове кремове мъжете отдават най-голямо значение на овлажняващите. Тук причисляваме както продуктите за лице, така и за ръце и дори за тяло. Мъжете страдат от суха кожа и дерматити в пъти по-често от дамите. Това направи популярно и използването на козметични продукти за след баня, както и преди сън, включително и за превенция и профилактика. Много от най-известните и обичани брандове медицинска козметика създадоха и първите си серии, разработени специално за мъже. Това допълнително насърчи мъжката аудитория да предприеме, макар и по-скромни от женските, стъпки и действия в грижата за външния си вид.