Яхт клуб – бизнес и пари

Решението да започнете бизнес с яхти е добро и с бъдеще. Създаването на яхт клуб изисква влагане на големи суми, за да бъде на ниво. Естествено, тук всичко зависи от мащаба, на който вие залагате. Тук трябва да се вземат под внимание много фактори – колко яхти и катера ще се намират във вашия клуб, с какви размери ще бъдат, къде ще бъде разположен и много други.

За доброто и качествено обслужване на клиентите може да направите много повече – ресторант, бар, където те могат да похапнат или да си вземат напитка и да се радват на морския бряг. Така може да се появят клиенти много по-бързо, отколкото предполагате. Например, да се вземе яхта под наем за сватба – романтично и представително. Яхти може да се наемат за различни тържества, бизнес срещи или за разходка сред морските вълни. Какво по-представително място от яхта в открито море! Колкото по-голям избор има от ветроходни и моторни яхти за разходка, състезания, толкова търсенето и печалбата за яхт клуба ще бъде по-голяма.

Естествено, за да бъде успешен бизнеса трябва да се наеме квалифициран персонал, да се изградят различни обслужващи звена. Това също отнема време и е свързано с разходи. Разходите са сравнително много, но не трябва да забравяте, че това е много перспективен бизнес, който напълно се изплаща за 4 – 5 години от своето действие.

Ако разполагате с някакви средства, добре е да пробвате в яхтения бизнес. Добре уредения яхт клуб ще привлича клиенти, които с удоволствие ще се разхождат с някоя ветроходна яхта за да почувстват полъха на морския вятър.

Да се направи правилна преценка какви яхти да се закупят като за начало на дейността на яхт клуба. С времето ще се подобрява и увеличава разнообразието от предлаганите яхти, ще се замислите за нови привлекателни услуги така, че непрекъснато да бъдете търсени, а това вече е показател за добра печалба.

Непрекъснато трябва да се увеличава и подобрява материалната база на яхт клуба. Да се поддържа пристанището на висота, качествено техническо обслужване, предлагане за продажба на нови и втора ръка яхти. Да се осигури зареждане на яхтите с гориво, питейна вода, както и условия за зимуване на плавателните съдове.