Видове карго услуги

Видове карго услуги

Независимо дали търсите пълен контейнерен товар (FCL) или по-малък контейнерен товар (LCL), има няколко различни типа карго услуги, от които можете да избирате. Тези услуги могат да включват въздушен транспорт, наземен транспорт и морски транспорт. Тези услуги могат също така да включват ускорено превозване на товари и интермодално превозване на товари.

Въздушен транспорт

Използването на въздушен транспорт е бърз и ефективен начин за доставка на стоки. Предлага надежден и точен график за доставка.

Има два основни клона на въздушния транспорт. Стандартен и Експресен. В зависимост от вида на използвания самолет и размера на пратката цената може да варира. Въздушният транспорт е по-скъп от превоза с камион, но все пак е по-евтин от наземния транспорт.

В зависимост от авиокомпанията въздушният карго може да транспортира широка гама от стоки, от големи палетизирани товари до малки предмети. Въздушният карго е популярно средство за превоз до отдалечени места и може да бъде полезен за превоз на нетрайни стоки.

Видове карго услуги - въздушен

Най-добрият начин да определите дали въздушният транспорт е най-добрият вариант за вашата пратка е да вземете предвид специфичните изисквания на вашите стоки. Някои елементи изискват специална обработка или опаковане, а други са чувствителни към времето и температурата.

LTL наземен транспорт

Независимо дали сте нов в доставката на вашите стоки или сте опитен професионалист, изборът на най-добрите LTL услуги за наземен превоз на товари може да бъде труден. За да намерите превозвач, който отговаря на вашите нужди, трябва да имате предвид вида на товара, който изпращате, и вашите нужди от товари.

Размерът на вашите стоки и тяхното тегло ще определят вида на товарния клас. Обикновено по-малките пакети са опаковани и могат да бъдат изпратени с LTL, докато по-големите пакети ще заемат повече място в камиона и изискват пълен камион.

Товарните услуги на LTL включват палетизиране, термосвиваемо опаковане и изпращане, за да защитите вашите стоки по време на транспорт. Правилно подготвените пратки могат да избегнат закъснения и пропуснати вземания.

Видове карго услуги - наземен

Можете да изберете да използвате регионален превозвач или национален превозвач. Регионалните превозвачи имат по-малки зони на обслужване, но все пак могат да предложат конкурентни цени и услуги. Националните превозвачи могат да обслужват всички петдесет щата.

Морски товарен превоз с пълен контейнер (FCL)

Изборът на правилния режим на доставка е важно решение, особено когато изпращате големи обеми стоки. Разбирането на разликите между морския товарен превоз с пълен контейнер (FCL) и транспортирането с товар под контейнер (LCL) ще ви помогне да решите кой метод е подходящ за вашите нужди от доставка.

Основната разлика между FCL и LCL е, че FCL е по-добър начин за транспортиране на големи количества товари. FCL е чудесен избор за компании, които доставят значителни количества стоки, поради неговата рентабилност и по-нисък риск от щети. Освен това има способността да транспортира стоки бързо и ефективно.

FCL е по-евтин от LCL отчасти защото контейнерът не е консолидиран с товара на други изпращачи. Това също означава по-малко боравене, както и по-малко възможности за повреда.

Видове карго услуги - морски

Интермодални и ускорени превози на товари

Изборът на правилния начин на превоз на товари може да бъде трудна задача. Специалистите по логистика трябва да са наясно с всички възможни видове транспорт. Те трябва да разбират предимствата и недостатъците на всеки от тях. Те също трябва да вземат предвид разходите.

Има няколко различни начина на транспортиране на товари, включително ускорена доставка. Въпреки че ускорената доставка е най-скъпата, тя е и най-бързата. Това е метод за доставка, който придвижва вашата пратка бързо, често по въздух.

Най-популярният метод е товарът с камион, който е форма на транспорт, която включва превоз на товари в бордово ремарке или ван. Обикновено това включва движение на повече тегло на товар, отколкото интермодалното. Това означава, че можете да транспортирате повече стоки за по-кратък период от време.

Проектни товари

Независимо дали транспортирате оборудване за строителство, минно дело или енергетика, имате нужда от правилната логистика. Товарните услуги по проекта ви помагат да получите вашето оборудване на точното място в точното време.

Видове карго услуги - интермодален

Товарните услуги по проекти могат да се използват за тежки машини, фабрично производствено оборудване и дори доставки за минно дело и строителство. Тези артикули често са трудни за преместване и се нуждаят от специализирано оборудване, което да гарантира безопасното им транспортиране.

В зависимост от вида на товара, който транспортирате, може да се наложи да получите специално разрешение от правителствения орган. Тези разрешителни също могат да имат специални изисквания. Получаването на разрешителни за проектни товари е важна стъпка в транспортирането на тези артикули.

Типичните товарни артикули по проекта включват военно оборудване, котли, генератори и турбини. Те могат също да включват сателити, вятърни турбини, кули и мобилни електрически подстанции.

Ако ви е нужен превоз на товари в България, доверете се на Карго Планет – една от най-предпочитаните транспортни фирми в страната.