Въоръжени с книга: 4 места, където е добре да избягаме от реалността

Въоръжени с книга: 4 места, където е добре да избягаме от реалността

Книгите могат да намерят уникални приложения, стига да сте въоръжени с тях под ръка

Да, книгите имат невероятни възможности и те не се изключват само с потапянето в света, пресъздаден от авторите им. Със сигурност и вие сте изпадали в ситуации, в които сте си мислили, ами ако сега имахте книга под ръка, колко по-хубаво би било…

Нека да видим какви са вариантите, които съвсем не изчерпват приложението им, но списъкът винаги може да бъде допълнен: 

Попаднали сте в задръстване или на опашка 

Макар и в движение, когато сме в автомобила, често се случва да висим в задръстване или на „дълго“ червено на светофара. Е, тук няма да откраднете безкрайни минути за четене, но може поне да успеете да прегледате какви са новите заглавия на книги онлайн. Ако си носите любима творба, бихте могли да си припомните едни от най-забавните или емблематични моменти в нея.

Днес опашките са обичайно явление, особено след коронавируса, тъй като пропускателният режим изисква да не се струпват хора в банките, в магазина, в аптеката и т.н. Вие имате предимство, защото знаете как да запълните качествено тези досадни моменти!

  

Уговорка, която изглежда няма да се състои

В очакване сте на свой приятел или нов познат, но той се бави (или очевидно няма да дойде), а вие вече сте заели позиция в ресторанта. Освен да си поръчате чаша хубаво вино, не ви остава нищо друго, освен да грабнете смартфона си и да сърфирате, или да останете да вечеряте, наслаждавайки се на компанията си и на своята книга.

Повярвайте ни, това е миг, откраднат от вечността на непрекъснатите ангажименти и надпреварата с графика. Просто се възползвайте и не забравяйте, че сте уникални късметлии! 

На купон, който ви депресира и отегчава

Има и такива партита, няма какво да се лъжем… Отивате обнадеждени и с ентусиазъм за забавления, а се оказва, че сте насред сбирка на сноби или хора, които изобщо не са от вашата кръвна група. Почерпете се и дискретно се оттеглете в някое кътче, където ще останете незабелязани, без да е нужно да тръгвате веднага към дома си.

Ако нямате произведение в себе си, огледайте дали домакините не разполагат с интересна библиотека – може да почерпите вдъхновение и идеи за попълване на вашата колекция.     

На кафе, защото сте си самодостатъчни през уикенда

Случвало ли ви се е? Искате да посветите този уикенд само и единствено на себе си. Изключвате телефона си, не правите никакви планове за срещи и желаете да се отдадете пълноценно на своята самодостатъчност. Това е несравнимо удоволствие, което не бива да помрачаваме с изолация вкъщи. За да се предпазим от външна намеса, често избираме именно този вариант, но защо да не излезем на кафе, когато навън грее слънце или искаме да сме на въздух сред природата… 

В такива моменти книгата помага, защото може елегантно да се скриете зад нея, демонстрирайки на околния свят, че е напълно излишен. 

Ползвайте този щит и срещу досадници, бъдете сигурни, че ще има ефект!

А ако се чудите какво ви се чете сега, прегледайте какви изненади може да се крият на сайта на издателство „Изток – Запад“.