Спални комплект – предимства и недостатъци

Спални комплект – предимства и недостатъци

Спалнята е кътче в дома ни, където можем да се усамотим и да се насладим на заслужена почивка. За това е важно да създадем приятна атмосфера и да подберем спалното обзавеждане внимателно. Ако сте решили да подмените спалнята си трябва да сте наясно с някои важни неща, а също така и да не ги пренебрегвате, защото изборът на спалня може да се окаже доста труден.

Един от практичните и същевременно стилни варианти е да заложите на спалня комплект. 

Спалня комплект - предимства

Спалня комплекти с матрак предлагат безброй предимства. Едно от важните предимства на спалня комплект е спестяване на време и лутане по магазините. Много по практично би било да закупите спалнята заедно с матрака, вместо да отделяте допълнително време и да търсите всичко поотделно. 

Друго предимство при тези комплекти е, че определено излизат по-изгодно от финансова гледна точка. Ако бюджета ви е определен и сте решили да не влагате много в купуването на спалня и матрак, то спалните комплекти - легло с матрак са идеален вариант за вас. 

Доста често се случва да закупите спалнята отделно и след това тя да се окаже с нестандартен размер. Много малко производителите изработват матраци в нестандартни размери и това може да се окаже голям проблем при търсенето на матрак отделно. За това е от голям плюс закупуването на спалня комплекти с матрак.

Спалня комплекти с матрак - видове

Един добре познат производител на спалня комплекти с матрак е бранда Mattro. Производителя предлага разнообразие от боксспринг легла и хотелски комплекти.  Запознайте се с някои от най-предпочитаните им продукти.

Те предлагат различни варианти на Боксспринг легла, които са най-предпочитаните модели в момента. Легло Боксспринг спейс е луксозен модел с включени в цената основа, табла, два еднолицеви матрака с ортопедична система за сън, топ матрак, безплатен избор на дамаска и повдигащи амортисьорни механизми. Моделът е изключително практично решение на достъпна цена. Лесно може да бъде съчетано с дизайна на дома ви.

Боксспринг леглата на Mattro се предлагат в много и различни варианти, с различни инициали по таблите, които биха паснали идеално на всеки интериор, освен това цветовете и дамаските в които се предлагат са много и различни.

Хотелски комплект - 55 см/Легло и спалня с матрак е подходящо не само за обзавеждане на хотели, но може да бъде използвано и у дома. Твърдата основа на леглото осигурява стабилна поддръжка на матрака. Изградена е от дървен материал. Тапицирането при тази основа е тип Скандинавско, което прави дамаската по-здрава и осигурява по-дълъг период на използване. Към леглото е добавен подсилен двулицев матрак, изграден със сърцевина от бонел пружини и полиуретанова пяна заложена двустранно. Моделът е с ортопедични характеристики и предоставя пълно отпускане и релакс на тялото. Хотелският комплект е с включени крачета и избор на дамаска. При този модел е възможно  да закупите отделно табла (по желание) и по този начин да завършите вида на леглото.  Богатото разнообразие от цветове ще ви позволи с лекота да съчетаете леглото с цветовете в дома ви. Хотелските комплекти могат да се използват както за обзавеждане на хотели, така и за къщи за гости, а дори може да ги използвате и у дома.