Как да организирате съхраняването на детските играчки в стаята

Как да организирате съхраняването на детските играчки в стаята

Детската стая е едно безкрайно поле за изява на малките, а подредбата изглежда мираж, особено ако не сме създали удобна и лесна организация.

Повечето родители не са готови за предизвикателството, което ти очаква, когато малкото им същество започне да припка из жилището и да създава хаос в стаята си. С това обаче се примиряваме постепенно, защото има и по-важни неща, отколкото всичко да е по конец.

Все пак вашата задача е да продължите да давате добър пример и да приучите децата сами да се грижат за реда в пространството, което обитават. Като за начало е нужно да създадете лесна и удобна организация, която ще е от полза не само за момченцето или момиченцето, но и за вас.

Една от най-важните задачи е да се справите със съхранението и подредбата на забавните домашни плюшени любимци и занимателни пособия, независимо дали в колекцията присъстват основно образователни играчки, музикални инструменти, дървени играчки, за дърпане и бутане или спортни приспособления.

Важно е да предоставите достъп на детето си, така че то да няма оправдание, че не успява да прибере играчките си. Отворените ниски рафтове, допълнени с кошници, са изключително удачни в случая.
Ако искате естествен и изгоден материал, може да използвате стари, непотребни щайги за зеленчуци. Подредете ги така, че да образуват някаква форма или влакче, за да провокирате въображението на наследниците си. При малки площи може да ги подредите като етажерка в някоя свободна ниша из апартамента, но отново така, че да не затрудняват малкото и да ги достига.

Понякога се налага част от играчките да стоят в спалнята. В такава ситуация не ви остава нищо друго, освен да откриете подходящото място. Красивите плетени кошове биха могли да се впишат перфектно в интериора ви, а може да изберете цветни модели – всичко зависи от предпочитанията ви. Комфортните табуретки или пейка пред леглото могат да позволят събиране на играчки, което е практична и дискретна идея за оползотворяване на площта.

Децата обожават да имитират ежедневието на своите родители. Ето защо те често си правят мини палатка в стаята, или готвят на своята кухня, за да ви сервират вечеря с усмивка. Шкаф с чекмеджета и отворени рафтове, който е с покрив като къщичка, може не просто да им осигури неповторими емоции, но и да бъде доста функционален. По-високите зони трябва да бъдат запазени за играчките, които по-рядко влизат в действие, а вие може да ги редувате, за да осигурявате разнообразие в забавленията.

А ако още умувате с какво да изненадате своите дечица, разгледайте богатия избор от артикули на сайта Guga.bg.