Каква е разликата между топ и обикновен матрак

Каква е разликата между топ и обикновен матрак

Добрият сън е много важен за това как се чувства човек, дали работи ефективно и как се чувства в края на деня. Усещането за постоянна умора и ежедневния стрес, който понасяме, е още по-неприятно.

Именно поради това напрежение е много важно да спим добре. Това обаче няма как да се случи, ако матракът ни не е добър. Безспорно има голямо разнообразие, но понякога и цените са изненадващо високи. Разбира се, не бива да пренебрегваме важната подробност, че качеството струва пари

Все по-често обаче може да намерим чудесни промоционални цени на продуктовия асортимент в онлайн магазините за матраци.

Объркващо е, когато трябва да сменяме матрака на спалнята. Тази индустрия също се развива и с всяка година има нови неща, от които може да се възползваме, за да подобрим качеството на съня си.

Едно от важните решения, които трябва да направим, след като сме наясно, че се нуждаем от нов матрак е да преценим какъв точно ти трябва.

"Топ матракът" не може да се ползва самостоятелно. Той е предназначен да се постави върху диван например. Няма две мнения по въпроса, че това е по-евтиното решение, защото можем да го купим на цени от 50 до 150 лв.

За да не останем разочаровани в скоро време обаче, трябва да споменем, че този вариант не е разумен за дългосрочен период. За разлика от него обикновеният вариант при покупка на нов матрак има някои неоспорими предимства, които се крият във вътрешния, а не в горния слой. Тяхна е заслугата да се събуждаме свежи, а не по-уморени, отколкото сме си легнали.

В случай, че имаме болки в гърба, когато се събудим, възможно най-бързо трябва да преразгледаме вариантите за нов основен матрак за спалнята. По този начин своевременно ще подобрим в пъти качеството на съня си.

Това от своя страна ще ни направи по-щастливи и отпочинали. Сред най-познатите брандове, които предлагат както топ, така и обикновени качествени матраци са: Magniflex, Тед, Блян, Нани, iSleep, Дормео и много други

Всяка една от тези марки се е доказала с годините и е заслужила доверието, което клиентите й имат.

Как да разберете, че стария ви матрак е за смяна?

Вижте няколко практични съвета, които ще ви помогнат да прецените, кога е подходящ момент за смяна на матрака и покупка на нов:

  • Когато легнете усещате ли вдлъбнатина. Ако на леглото ви има неравности под формата на хлътнали зони, то трябва да се замислите за покупка на нов матрак
  • Ако усещате неприятна миризма, то най-вероятно вашето легло е много старо и има нужда от подмяна.
  • Ако има алергични реакции, вследствие на спалнята и матраците у дома, то трябва да ги смените незабавно.
  • При положение, че акари и други микроорганизми са се заселили във вашия матрак и ви хапят по кожата, го подменете моментално
  • Има ли скъсано, протрито или избеляло от времето, но вътрешността е здрава и чиста, може да закупите само "топ матрак", чрез който да вдъхнете още малко живот на спалнята си и комфортния сън.
  • Виждате ли петна от кафе, напитки или хранителни продукти, които не могат да се изчистят до край? Ако вашето легло е покрито с петна, но е запазено в цялост, то отново може да поръчате и закупите само "топ матрак", с който да го обновите и спите здравословно.