Преди да започнем ремонта на банята

Преди да започнем ремонта на банята – ето какво трябва да знаем

Ако сте си наумили да ремонтирате банята, вероятно сте наясно, че това не е много лека задача, която изисква добро планиране и обмисляне, а след това и стриктно следене за точната реализация на вече готовия проект. Ако искате да постигнете по-голям успех, ще ви помогнем с няколко полезни съвета.

Обзавеждане за баня

Първото най-важно нещо е вече да сте избрали какви плочки за баня ще поставите, както и останалото обзавеждане. То при всички случаи трябва да е в пълно съответствие с размера на помещението, а това често пъти е трудно решение, особено, ако не разполагате с кой знае колко пространство. Затова е добре да помислите какво наистина ви е необходимо и от какво можете да се откажете. Понякога дори този избор не е нужен, защото вече на пазара се предлагат многофункционални мебели за баня, които ще ви спестят място. Въпросът е, че не трябва да се изхвърляте с големи и обемни вани или душ кабини, освен, разбира се, ако не разполагате с огромна баня.

Една отлична идея за спестяване на пространство е да използвате вградена структура за тоалетната, защото така ще поберете доста неща за съхранение, при това няма да са изложени на показ и банята ще изглежда много по-подредена. По този начин вашата висяща тоалетна чиния ще бъде прилепена плътно до стената и ще спестите мястото за тоалетно казанче. Друго решение е да инсталирате само плот за мивка, като пространството под него също може да се използва рационално – например, за да поставите кош за дрехи и кошче за отпадъци. Отлична и модернистична идея е да заложите на ъглова мивка за баня, която да бъде максимално компактна. Ако я комбинирате с подходящ смесител и шкаф под мивката може да постигнете наистина много рационално разположение на всички нужни прибори от вашето мечтано обзавеждане за баня - https://www.geraka.com/obzavejdane-za-banya

Избор на плочки

Ако искате да се радвате на по-релаксираща атмосфера, непременно изберете по-нежни и свежи цветове за плочките и добавете няколко акцента в ярки, наситени цветове. Това могат да са кърпите за баня или душ завесата, ако ще има такава. Така например, на фона на кремави плочки за баня ще изглеждат чудесно ярко червени кърпи. Светло розовите стени пък ще добият още по-привлекателен вид, ако ги комбинирате със зелени или жълти аксесоари. Важното е да се получи хармонична и спокойна среда, защото банята е едно от помещенията в дома, което се посещава най-много и от всички членове на семейството. Най-важното е цвета на плочките да бъде в пълна хармония с цялостното обзавеждане за баня и допълнителните аксесоари.

Модерни и стилни смесители

Когато избирате вана или душ кабина, мивка или дори биде е нужно да съобразите смесителите за вода с новото обзавеждане в банята, за да няма дисхармония. На пазара се предлагат различни серии и качество смесители. Може да откриете, както класически такива на отлична цена, така и винтидж модели, подходящи за старинен тип баня. И така може да стигнем до хипер модерните сензорни смесители, при които температурата на водата е предварително зададена. Те са изключително удобни и практични за използване от малки деца и елиминират напълно опасността от изгаряне с топла вода от бойлера. Разнообразието от подобни продукти е толкова огромно и задоволяващо всички прищевки на потребителите, че дори се предлагат черни смесители за банята, подходящи за бутикови интериорни бани.

Така вашата селекция от продукти за обзавеждане на баня може да премине на ново ниво и да направите мокрото помещение по ваш вкус и идея, класически красиво или винтидж издържано и най-важното удобно и приятно за ползване от цялото семейство.

Благодарение на предварително изградения интериорен проект, качествено изпълнение на хидроизолация, монтаж на подови и стенни плочки в банята, добър избор на качествено обзавеждане за баня и монтаж на всички прибори вие ще имате най-красивото помещение за освежаване и взимане на душ.