Ще наемете автомобил – вижте условията

Ще наемете автомобил – вижте условията

Фирмите, предлагащи услугата "Рент А Кар" в София са много, а това означава и много разлики в условията, които предлагат. Ако една утвърдена компания може да си позволи да предложи коли под наем на малко по-високи цени, то една нова фирма, стремяща се да спечели нови клиенти непременно ще се опита да подбие цените, доколкото това е възможно.

И утвърдените и новите фирми, отдаващи съвременни автомобили под наем в столицата, обаче могат да ви разочароват по един или друг начин, затова е много важно да се запознаете обстойно с най-общите условия, за да знаете какво да очаквате. Това ще ви спести редица заблуди, ще ви подготви за някои непредвидени разходи и най-вече ще ви насочи към правилните компании в този сегмент от бранша.

Как да изберете автомобила?

Когато наемате автомобил обикновено сте наясно за какви цели ще го използвате, а това означава да се насочите към подходящия клас и модел. Имайте предвид, че любимата ви марка може да не е подходяща за пътуването, което планирате, затова съобразете маршрута, по който се налага да преминете с възможностите на автомобила. Казано по-просто: Когато ще пътувате по пресечени планински местности и черни пътища е добре да наемете джип или друг модел високо проходим автомобил. Пътуването в градски условия изисква маневреност и ниска консумация на гориво, докато придвижването по републиканската пътна мрежа ви дава много повече опции за избор.

Какво влиза в цената?

Някои от фирмите за рент а кар в София изискват допълнително заплащане за някои услуги, затова е добре да поискате информация по телефона или на място за това, какво точно влиза в наемната цена на автомобила. В случай, че правите резервацията онлайн и на страницата на фирмата не откривате отговор на всички въпроси, непременно позвънете, преди да резервирате колата.

Добрите Рент-а-Кар фирми в София винаги включват в наемната цена следните услуги:

Доставка и прибиране на наетия автомобил. Имайте предвид, че доставката на наетата кола извън рамките на града или в извън работно време се доплаща допълнително, затова ако искате тази услуга да не ви коства излишни пари, изберете подходящото време и място.

24 часов наем на возилото. Дори колата да ви трябва само за 2-3 часа, вие ще трябва да заплатите такса за цяло денонощие. В този случай е добре да планирате своето пътуване така, че да се възползвате максимално от колата, която наемате. Направете екскурзия, посетете приятели – все пак сте си платили – възползвайте се. Ако автомобила ви е нужен за наистина съвсем кратък период от време се възползвайте от новите услуги на Spark, които отдават електрически коли под наем в София за кратко време. Тази услуга може вече е много достъпна и може да ползвате дори за броени минути.

Неограничен пробег на километража. Това означава, че няма значение какво разстояние ще изминете в рамките на наемния период, защото вие плащате за горивото. Обикновено рент а кар фирмите в София изискват автомобила да се върне при тях с пълен резервоар – така, както е доставена, затова не забравяйте да заредите, преди да върнете колата.

Сезонно оборудване на наетия автомобил. Ако някоя фирма поиска да заплатите допълнително за зимни гуми през зимата, това трябва да бъде сигурен сигнал, че не бива да ползвате нейните услуги. Безопасното пътуване изисква автомобилът да бъде оборудван със съответните за сезона гуми и те винаги трябва да влизат в цената на наема.

Платени такси и застраховки. Всяка добра компания предоставя автомобили, които са не само в отлично техническо състояние, но и с платени пътни такси, застраховка Гражданска отговорност и застраховка на автомобила. Опциите смяна на колата при авария и 24 часова пътна помощ е добре също да влизат в цената на наема.

Кои допълнителни услуги се доплащат извън наемната цена?

Няма рент а кар компания в София, а и където и да е по света, която да ви предостави безплатно някои допълнителни екстри. Ако пътувате с малки деца и ви е нужно детско столче се пригответе да доплатите за такова. Ако не сте особено склонни да доплащате, винаги можете да използвате своето столче или да вземете от познати и да го монтирате в наетата кола. Същото се отнася и за веригите. Личният ви автомобил може да е оборудван с вериги, но това не значи, че колите под наем задължително имат такива. Ако ще пътувате по труднопроходими пътища си подгответе допълнителна сума за наем на вериги.

Други допълнителни удобства, за които трябва да доплатите на фирмите рент а кар в София са навигационните системи и допълнителните багажници. Ако маршрутът, по който ще пътувате ви е непознат ще трябва да доплатите за GPS система, която ще ви отведе до мястото, което искате да посетите. Багажниците за таван, които най-често се използват за транспортиране на спортни принадлежности, като ски екипировка, надуваеми лодки, сърфове и др. са отново нещо, което не влиза в цената и което ще трябва да заплатите допълнително.