Какво предлагат фирмите за компютърна поддръжка

Какво предлагат фирмите за компютърна поддръжка

Компютърната поддръжка за вашите системи Ви осигурява спокойствие и сигурност. Висококвалифицираните специалисти на компютърните фирми гарантират безотказна работа на важните за бизнеса системи и устройва. Те използва превантивни мерки вместо реактивни. Резултатът е понижен брой инциденти и висок процент наличие на услугите.

Някои основни операции, които се включват в компютърната поддръжка са:

 • Сканиране за вируси, троянски коне, spyware, червеи и други зловредни програми;
 • Инсталиране на антивирусни програми и обновяване на вирусните дефиниции;
 • Поддръжка на твърди дискове: дефрагментация, изтриване на временни файлове;
 • Инсталиране и поддръжка на периферни устройства: принтери, скенери, мрежови твърди дискове, камери и други;
 • Инсталиране, обновяване и деинсталиране на приложен софтуер - офис пакет, архивиращ софтуер, програми за комуникация (e-mail клиент, чат, VoIP и др.);
 • Настройки на защитна стена (firewall), VPN клиенти; - Автоматизирано криптирано архивиране на важна информация. Запазване на архивите на отдалечен сигурен сървър;
 • Поддръжка и управление на права за споделени ресурси (принтери, споделени файлове и др.);
 • Хардуерна профилактика;
 • Изготвяне на доклад за състоянието на компютърните системи и предложения за оптимизиране и подобряване.

Можете да разчитате на фирмите за компютърна поддръжка в следните ситуации:

 1. Лаптопът Ви не стартира - те ще направят всичко възможно да отстранят проблема дистанционно, но има немалка вероятност да се наложи специализирания им сервиз да се намеси при решаването на проблема. Потърсете ги за повече информация.
 2. Преносимият Ви компютър издава нехарактерен шум - препоръчително е да се направи диагностика и профилактика в сервиз. Вижте в Google Maps, къде може да намерите най-близкия до вас сервиз за лаптопи и компютри или разгледайте в страницата с контакти на някоя утвърдена фирма.
 3. Дисплеят на лаптопа не показва картина, но машината работи. Проблемът може да се дължи на неизправност във видео картата или дисплея. Препоръчително е да се направи диагностика и профилактика в сервиз.
 4. Повреден диск - загубата на информация може да бъде фатална. Утвърдените фирми за възстановяване на данни ще направят всичко възможно, за да получите всичките си данни обратно.
 5. Повредена клавиатура - независимо от причината (разлято кафе, нехарактерно силен удар или дълга употреба) ще успеят да подменят клавиатурата ви и лаптопа ще бъде отново на разположение.
 6. Една от лампичките изглежда изгоряла - нека да погледнат и ще получите решение на проблема.
 7. Зарежда/Стартира бавно, а преди не беше така - може да има много причини за тази промяна. Ето няколко: нужен upgrade, зараза с компютърен virus, инсталиран неправилно софтуер. Ако ползвате лаптоп втора ръка фирма Интерсервиз-20 може да Ви помогне с консултация и извършване на диагностика. Обадете им се за повече информация.

Ако все пак проблемите от списъка не описват вашата ситуация не се колебайте да потърсите информация в Интернет, някой специализиран форум като https://hardwarebg.com/forum/ или https://www.kaldata.com/forums/forum/46-%D1%85%D0%B0%D1%80%D0%B4%D1%83%D0%B5%D1%80/ но най-добре направо потърсете квалифицираните специалисти от фирма за IT поддръжка и те ще направят всичко необходимо, за да намерят максимално бързо и удобно решение. Те предлагат сервиз, диагностика, профилактика и ремонт на следните марки преносими компютри: Acer, Asus, Dell, Fujitsu, HP, Lenovo, MSI, Toshiba, Samsung, Sony