Какво трябва да знаете за ангренажния ремък

Какво трябва да знаете за ангренажния ремък

Наличието на автомобилен ангренажен ремък е жизненоважно за двигателя на вашия автомобил. Ако не го смените навреме, в крайна сметка ще имате лошо горене и загуба на мощност. Важно е да знаете какво да търсите, когато проверявате този артикул.

Сменете го, преди да се е счупил

Отлагането на смяната на ангренажния ремък може да доведе до големи сметки за ремонт. Скъсаният ангренажен ремък може да причини повреда на двигателя и дори да ви изложи на опасност. За щастие има начини това да не се случи.

Ангренажният ремък е гумен ремък, който минава под капака на вашия автомобил. Той гарантира, че клапаните се отварят и затварят в точното време. Ако ремъкът се повреди, клапаните ще се отворят преждевременно, което ще доведе до лошо изгаряне.

Ангренажните ремъци могат да се износят без предупреждение. Ако подозирате, че ремъкът се плъзга, добра идея е да го смените. Това ще ви спести скъпи ремонти в дългосрочен план.

Има специални инструменти, които може да са ви необходими, за да извършите тази работа. Тези инструменти се предлагат в някои магазини за авточасти. Може също да можете да ги поръчате онлайн.

Какво трябва да знаете за ангренажния ремък - снимка

Един от най-добрите начини да поддържате ангренажния ремък в перфектна форма е да следите внимателно износването му. Също така е важно да се гарантира, че е смазан. Ако не се смазва, може да събере твърде много триене и ще се износи по-рано.

Кога да сменим ангренажния ремък?

Независимо дали става въпрос за двигателя, водната помпа или ремъка, който се намира между тях, ангренажният ремък е важна част от цикъла на поддръжка на автомобила. Поради това е важно да знаете кога е време да смените ремъка си. Най-доброто време за смяна на ремъка е около 16 000 км или на всеки три години. Ако сте на пазара за нова кола, не забравяйте да проверите препоръчания от производителя график за поддръжка, преди да натиснете спусъка. Добрата новина е, че повечето производители препоръчват гаранция от поне три години. Независимо дали купувате нов или употребяван, не забравяйте да проверите гаранцията на производителя, преди да вземете окончателното си решение. Наличието на гаранция ще ви позволи да сте спокойни, знаейки, че новата ви кола е покрита в случай на злополука.

Какво трябва да знаете за ангренажния ремък - смяна

Може да причини лошо горене и загуба на мощност

Наличието на ангренажен ремък на автомобила, който не функционира правилно, може да причини лошо горене и загуба на мощност. Ангренажният ремък е критичен компонент на вашия автомобил, тъй като помага за синхронизирането на времето на всмукателните и изпускателните клапани на вашия двигател. Зъбците на ангренажния ремък са здраво свързани с коляновия и разпределителния вал на двигателя и той движи буталата нагоре и надолу, докато се въртят. Ако зъбците се разхлабят, това може да причини несъответствия между клапаните и буталата, което може да доведе до прекъсване на запалването и лоша работа на двигателя.

Всмукателните клапани се отварят твърде рано, което води до изтичане на въздушно-горивната смес преди изгаряне. Това ще доведе до по-плътно изпускане и по-ниска мощност. Ако ангренажната верига е разтегната, тя дори може да прескочи зъбно колело на разпределителния вал, което води до прекъсване на запалването.

За закупуването на нов, качествен ангренажен ремък, може да се доверите на Car Expert.