Какво трябва да нося на парти?

Какво трябва да нося на парти?

Независимо дали присъствате на парти или просто на гости на приятели, е добра идея да носите нещо със себе си. Може да е например храна, напитки и подаръци за домакина или домакинята.

Десерти

Носенето на десерт на парти може да бъде много забавно. Ако го правите сами, можете да бъдете креативни и да измислите вкусно лакомство. Ако не сте, винаги можете да си купите от магазин. Въпреки това, ако искате да направите своя собствена, трябва да знаете какво да направите. Има няколко парти десерта, които можете да направите, и всички са лесни за приготвяне.

Някои от най-лесните за приготвяне парти десерти са бисквитките. Можете да направите вкусни бисквити само с няколко съставки. Можете да ги поднесете като лека закуска или да ги поставите на десертна чиния и да ги сервирате с напитка.

Друг страхотен парти десерт е чийзкейкът. Чийзкейковете са кремообразни и идеални за небрежно събиране. Можете да ги направите на хапки и да ги съхранявате в хладилник. Печенето им отнема само около 25 минути.

Друг прост десерт е шоколадовата торта. Тази вкусна торта за лека закуска е лесна за приготвяне и ще задоволи всеки любител на сладкото. Можете да го сервирате със закупена от магазина шоколадова глазура или да си направите своя собствена.

Наргиле

Това е доста добра идея, която често се подминава. Може да си закупите малки наргилета, които да носите със себе си на различни партита. Те са много удобни, понеже не е нужно да носите тежки товари. Още повече, че ще успеете да внесете добро настроение, като се появите с едно такова. 

Напитки

Изборът на правилните напитки за парти е голямо решение. Искате да сте сигурни, че получавате разнообразие от напитки, но също така искате да сте сигурни, че няма да се окажете с бутилка бира, която никой не иска да пие. За щастие има няколко различни начина, по които можете да гарантирате, че вашите гости ще получат напитките, които ще харесат.

Най-добрият начин да определите най-добрите напитки за парти е да вземете предвид вкусовете на вашите гости и вида на партито, което планирате. По-младите гости може да предпочетат бира, докато по-възрастните може да предпочетат спиртни напитки. Може също да обмислите предлагането на безалкохолни опции.

Храна

Добрата храна за парти е основен приоритет за мнозина. Има няколко ключови елемента в хранителната пирамида: основно ястие, гарнитура, десерт и напитки. Въпреки че домакинът може да избере да раздели работното натоварване, малко планиране напред може да помогне много. Ключът към успеха е да идентифицирате кои гости на кои присъстват и да определите кои артикули да донесете на партито предварително. Това ще помогне да се избегнат неудобни паузи.

Един от най-простите начини да направите това е просто да помолите всеки гост да донесе ястие, например ястие, което е лесно за приготвяне. Друг вариант е да предоставите на гостите списък с храни, които да носят. Това ще гарантира микс от ястия, които са подходящи за вкуса на всеки гост. Това също е добър момент да прегледате всеки списък с гости и да се уверите, че всеки гост е наясно със своите хранителни алергии.

Подаръци за домакин или домакиня

Независимо дали посещавате празнично парти или случайно събиране, винаги трябва да носите подарък за домакина или домакинята. Много хора обаче не знаят правилния етикет за поднасяне на подарък на домакина или домакинята. За щастие, правилата са прости и можете лесно да ги научите.

Ако домакинът или домакинята обичат да се забавляват, помислете дали да подарите подарък, който ще подобри пространството или ще й помогне да поддържа стаята чиста и подредена. Например, една вдъхновяваща готварска книга ще бъде добре дошло допълнение към кухнята.

Свещите са класически подарък за домакини и са идеални за зимни партита. Изберете аромат, който е подходящ за сезона. Свещ с нотки на лавандула и бергамот е прекрасен избор. За по-небрежно парти ваза с пъпки е чудесен избор.