Какво представляват процедурите за топене на мазнини?

Какво представляват процедурите за топене на мазнини?

Топенето на мазнини включва серия от процедури, които елиминират или свиват мастните клетки без необходимост от операция. Процедурите са безопасни и минимално инвазивни, а процесът може да бъде доста ефективен. Ако се интересувате да научите повече за тази процедура, продължете да четете.

Мастните клетки се разтварят, свиват или премахват без операция

Има няколко нехирургични лечения за намаляване на мазнините, които могат да ви помогнат да загубите нежеланите мазнини. Една популярна техника включва използването на охлаждащо устройство, за да предизвика разграждането на мастните клетки. Този процес е минимално инвазивен, обикновено продължава около час и може да ви помогне да отслабнете.

Процедури за топене на мазнини - корем

Нехирургичните лечения за премахване на мазнини стават все по-популярни, защото са безопасни, не изискват престой и не изискват операция. Най-популярната от тези процедури е CoolSculpting, метод, който използва ниски температури, за да убие мастните клетки. Само с едно третиране се унищожават до 25% от мастните клетки в целевата област. Процедурата е високоефективна, с висока степен на удовлетвореност на пациентите.

Друга процедура, използвана от козметиците, е Lipodissolve. Тази техника използва естествените свойства на соевия лецитин за разграждане на мастните клетки, без да нарушава кожната бариера. Процедурата също така не изисква никакви разрези и е безопасна и ефективна алтернатива на липосукцията.

Безопасно е

Топенето на мазнини е чудесна алтернатива на операцията и има много минимални странични ефекти. Той използва високоенергиен ултразвук за унищожаване на мастните клетки на прецизна дълбочина на тъканите, като минимизира риска от термични изгаряния и болка. Няма престой или време за възстановяване и дори можете да направите процедурата дори в обедната си почивка.

Процедури за топене на мазнини - бедра

Важно е да изберете квалифициран медицински специалист, който да извърши процедурата за топене на мазнини. Преди да се подложи на процедурата, лекар ще извърши основен физически преглед, за да изключи всякакви основни медицински състояния. Също така е препоръчително да имате реалистични очаквания за резултатите от процедурата. Пациентите трябва да обмислят колко искат да променят външния си вид, преди да изберат нехирургична процедура за намаляване на мазнините. За тези, които се интересуват само от малки козметични подобрения, нехирургичното топене на мазнините е чудесен вариант.

Методът е ефективен

Тази процедура е алтернатива за хора, които искат да намалят мазнините в определена област, без да се подлагат на инвазивна хирургия. Тази процедура се провежда в кабинета на пластичен хирург или козметик и използва собствени техники за унищожаване на мастните клетки. С течение на времето мазнината се елиминира от засегнатата област. 

При тези процедури няма разрези и възстановителният период е по-бърз, отколкото при други процедури. Освен това има по-малък риск от инфекция и пациентите могат веднага да се върнат към нормалните си дейности. Въпреки това, този метод може да не е подходящ за пациенти с големи, упорити участъци от мазнини или такива, които имат белези по тялото си. Нехирургичното намаляване на мазнините може също да изисква различен брой процедури, за да получите желаните резултати.

Процедури за топене на мазнини - ръце

Процедурата е минимално инвазивна

Топенето на мазнините използва силата на ултразвук, топлина или охлаждане за насочване към мазнините под кожата. Не включва физически контакт с кожата, което означава, че няма риск от термични изгаряния. Нехирургичното намаляване на мазнините е добър вариант за тези, които не искат да се подлагат на операция. 

Този метод може да се използва за премахване на редица козметични несъвършенства, включително целулит. Резултатите са постоянни, докато пациентът поддържа здравословно тегло след процедурата. Някои хора обаче може да се наложи да преминат повече от едно лечение, за да постигнат желаните резултати.

Ефективни и неболезнени процедури топене на мазнини предлага и един от най-предпочитаните естетични центрове в страната – Сатори.