Как да създадем идеалните флаери

Как да създадем идеалните флаери

Флаерите са един чудесен маркетингов инструмент, чрез който може да направите реклама на своята фирма или организация, която представлявате. Хвърчащите листовки се използват с цел повишаване на броя клиенти и продажби, както и за популяризиране на бъдещи инициативи свързани с вашата дейност. За да бъде доходоносен флаерът трябва да притежава добър дизайн и полезно съдържание за хората.

При създаването на дизайна на вашите флаери или други рекламни материали първото нещо, на което е желателно да се обърне внимание е шрифтът на текста. Изберете атрактивен и четим шрифт, който ще предизвика получателите на рекламния материал да надникнат в него. Необходимо е шрифтът да подхожда на услугата или продукта, който представяте на обществото.

Следващият важен елемент са цветовете. Обикновено качествените рекламни листовки са пълноцветни и грабват получателите от пръв поглед. Подберете цветова гама, която да подхожда на фирменото ви лого, без да се получават разминавания. Ярките цветове са предпочитани от множество фирми, тъй че и вие може да ги използвате във вашите материали. Съгласувайте цветовете, размерите и дизайна с печатницата или рекламната агенция, която се грижи за печат на флаери и други рекламни материали.

Добрият подбор на съдържанието пък е в основата на доходоносните флаери. Бъдете директни при предаване на посланията към обществото. Преценете дали самите вие бихте прочели реклама, която не носи полезно съобщение за вас. Краткото описание върши много работа и не е необходимо да изпишете цял куп текст, за да рекламирате един обикновен продукт, който може да се намери на много места по търговската мрежа.

Фокусирайте текста към предимствата на стоките ви. Изберете съществените детайли, които отличават вашия продукт спрямо другите. В случай, че имате препоръки от клиенти или партньори, поставете ги във флаера, така че те да станат популярни сред потребителите.

Когато избирате снимки и изображения за вашите флаери, то се стремете те да се съчетаят по най-точния начин с онова, което пише в рекламния материал. Свържете изображението с концепцията, за да подсилите полезното му въздействие върху клиентите. Не претрупвайте флаерите с картинки, понеже това може да доведе до отрицателен ефект.

Информацията за контакти с вас също е от голямо значение преди печата на флаерите. Пълният адрес на фирмата ви, телефоните и уебсайта са сред задължителните елементи. Преглеждайте за допуснати грешки, защото ако дадете сгрешени координати, то това ваше действие може да доведе до сериозни загуби, които не бива да се допускат в никакъв случай.

Не на последно място трябва да планирате разпространението на флаерите по райони. За целта се използват млади и амбициозни хора имащи необходимото възпитание и култура. Те ще завладеят потребителите и последните ще гласуват доверие на офертите ви.