Как да развием фирмения си фейсбук профил

Как да развием фирмения си фейсбук профил

Как да развием фирмения си фейсбук профил с минимални усилия

Важността за един бизнес да има добре разработен фейсбук профил няма как да бъде преувеличена. Макар някои хора да смятат, че тази социална мрежа е в своя залез, истината е, че тя все още има най-много потребители в световен мащаб. И дори най-младото поколение, което прекарва по-голяма част от времето си в други мрежи (като TikTok и Instagram), имат профили и в най-успешната социална мрежа на Meta.

В ежедневието на един собственик и управител на бизнес обаче има толкова много други по-належащи и по-критични задачи, че мнозина изобщо не стигат до създаването на профил. Или дори още по-лошо: създават фирмена страница и след това я изоставят на произвола на съдбата, което впоследствие вреди на онлайн имиджа на компанията.

Нима няма някакъв по-лесен начин?

Има, разбира се! Продължавайте да четете, за да откриете няколко трика, които значително ще ви облекчат във времеемката задача да развиете фирмения си фейсбук профил.

Направете си стратегия

Едно от нещата, които имат потенциала да ви загубят най-много време е да измислите какво да публикувате. Тук на помощ идва стратегията. Добре известен факт е, че човешкото съзнание има нужда от огромно количество време, за да се настрои за определена задача. Ето защо е много по-ефективно да измислите всичко наведнъж, отколкото да правите по малко всеки ден.

И така, вложете 2-3 часа в измислянето на няколко вида публикации за Facebook, които биха били подходящи за вашия бизнес - в зависимост от сезона. Измислете по няколко текста за такива публикации и нахвърляйте идеите си за визии. След това си направете календар за публикуване и разпределете публикациите във времето.

Готово! Току-що спестихте десетки часове в чудене!

Илюстрирайте публикациите с красиви изображения

Всички социални мрежи, без изключение, дават огромно предимство на визуалните материали. Фейсбук не е изключение от това правило. Алгоритъмът предпочита публикациите, които имат изображение пред тези, които имат само текст. И дори да оставим настрана алгоритъма, погледите на вашите последователи също ще бъдат привлечени от публикации с интересни изображения.

Вероятно вече ви е минала мисълта, че нямате времето да се занимавате сега и с графичен дизайн! Не бързайте да се отчайвате! В днешно време съществуват достъпни абонаментни услуги с много изгодни цени за изработка на дизайн, които дори малък бизнес спокойно може да си позволи.

Използвайте инструментите на Business Suite

Meta предлага много инструменти в своята бизнес сюита. Някои от тях може да са ви полезни, други - не. Но едно нещо със сигурност ще използвате: планерът за публикации. Влезте във фирмения си профил. От менюто вляво изберете “Meta Business Suite”. От менюто на новата страница, която ще се отвори изберете “Planner”. Това е! Готови сте да насрочвате публикации, сторита и рийлове. За по-скорошните дати фейсбук дори ще ви каже кога са най-подходящите часове за публикуване.

Сега вземете текстовете, които написахте в първата стъпка, комбинирайте ги с изображенията от втората стъпка и насрочете публикациите си за следващия месец. А когато дойде времето - те автоматично ще бъдат публикувани на вашия фирмен профил. След това от вас ще се изисква единствено да следите активността на публикациите и да отговаряте на въпросите, които потребителите имат към вас.

Използвайте чат ботове

Последният начин, по който можете да улесните живота си е да настроите автоматичните отговори на своя профил. Можете да напишете приветлив поздрав, който да се изпраща веднага, щом получите съобщение и да дава информация в какъв срок клиентите ви могат да очакват вашия отговор. Не забравяйте да създадете и съобщение, което да се изпраща в часовете, когато не работите.

Поддръжката на фирмен профил не е нужно да отнема цялото ви свободно време. Просто последвайте стъпките, които описахме и ще направите онлайн присъствието на вашата компания още по-добро с минимални усилия.