Как да изберем кейс за телефон?

Как да изберем кейс за телефон?

Смартфонът е устройство, което служи не само за разговори и сърфиране в мрежата. За мнозина той замества електронна книга, камера, фотоалбум, аудио и видео плейър. Не е изненадващо, че при интензивна употреба устройството бързо губи външния си вид, покривайки се с драскотини или дори може напълно да се счупи, като случайно се изплъзне от дланта на ръката ви и падне на земята.

Не искате редовно да се свързвате с услугата с молба за подмяна на спукания дисплей или инсталиране на нов калъф? Един добър начин да удължите живота на вашия смартфон е да закупите кейсове за телефони. 

Видове и характеристики на модерните кейсове:

Има няколко начина за класифициране на защитните капаци. По съвместимост устройствата се различават:

  • за конкретни марки смартфони.
  • универсални.

Кейсовете за определени смартфони отговарят на една или повече линии на определена марка. Такива аксесоари в идеалния случай съответстват на размера на мобилно устройство, отзад и отстрани те обикновено имат изрези за камера, фенерче, бутони за управление, в предната част може да има прозорец за часовник и т.н. Напромир всеки с телефон на марката Apple ще търси именно калъф за iPhone и то за конкретния модел, защото всяка по-нова линия има различни модификации, размери и разположение на камерата и бутоните

Универсалните кейсове за телефони са предназначени за всякакви смартфони със специфичен размер на екрана. Като правило те са по-евтини от аксесоарите, съвместими с конкретни модели, но може да не съвпадат точно по размер, да нямат изрези за функционални клавиши (или, напротив, да имат твърде големи изрези, които отварят част от кутията).

Ако е възможно, препоръчително е да изберете модел специално за вашия смартфон: не е трудно да намерите капак за устройства от най-известните производители. Има смисъл да купувате универсален калъф, когато имате смартфон от марка, за която е трудно да намерите съвместим аксесоар.

Критерии за избор на кейсове

Когато избирате кейс, ръководете се от два фактора: колко защита се нуждаете и колко често използвате смартфона си. Ако бързият достъп до екрана е важен и не ви се прикрива устройството, можете да се справите с прозрачен капак. Ако е необходимо, можете да защитите дисплея със специален филм или стъкло - те се продават както поотделно, така и в комплект с наслагвания.

Търсите ли да преобразите външния вид на вашия смартфон? Може да изберете цветно покритие: лаконично черно или бяло, нежно бежово, наситено червено или синьо, оригинално златисто, с шарка или необичаен градиентен цвят.