Как да добавим зеленина към душовете в банята

Как да добавим зеленина към душовете в банята

Душът в банята е място, където можете да се къпете под водна струя. Обикновено това е затворено пространство с отводнителен канал в пода. Повечето душове имат регулируем накрайник за персонализиране на струята. Пейка за душ и извита врата за душ са други приятни допълнения към душа в банята. Тези допълнения могат да добавят нотка зеленина в банята. Друго, което би могло да добави нотка зеленина са плочки за баня в зелен цвят. А защо да не дори в определени шарки?

Добавяне на зеленина в душовете за баня

Има няколко начина за добавяне на зеленина към душа в банята. Можете да използвате первази на прозорци, рафтове и дори висящи растения, за да добавите нотка природа в банята си. Пространството над душа ви е особено подходящо за добавяне на растения, тъй като осигурява чудесно място за растеж на растенията.

Растенията в банята са не само приятно докосване, но и могат да помогнат за поддържането на свежестта в банята. Изберете растения, които не се нуждаят от поддръжка или се нуждаят от нея съвсем малко. Опитайте растенията потхос или салонни палми, които се нуждаят само от средна светлина и вода. Те ще оживят пространството и ще ви накарат да се почувствате по-свързани с природата. Въздушните растения са друг отличен избор, тъй като не изискват почва, а и имат ниски изисквания за поддръжка. Независимо дали ще изберете да използвате изкуствени или истински растения в банята си, ще можете да създадете спокойно убежище, изпълнено с мир и спокойствие.

Монтиране на пейка за душ

Когато инсталирате пейка в душ кабина в банята, има няколко фактора, които трябва да вземете предвид. На първо място, тя трябва да бъде проектирана така, че да позволява на водата да се оттича и да се влива в канализацията. Това означава, че тя трябва да бъде изработена от камък или дървен материал, който има регулируеми крака. Освен това каменната пейка трябва да бъде поставена далеч от стените и пода, за да се избегне събирането на вода. Дървените пейки също трябва да бъдат оформени така, че да позволяват на водата да се оттича по естествен начин. Други дървени пейки трябва да бъдат направени с летви или ламели, за да се предотврати събирането на вода по тях. Пейката за душ, която е вградена в душа в банята, може да бъде чудесен дизайнерски елемент. Тя може да включва елегантни извивки и да служи като рафт за принадлежностите за душ. Изборът на душ с вградена пейка е чудесна идея и от гледна точка на достъпността. Този дизайнерски елемент може да подобри цялостния облик на дома ви, без да се жертва мястото за стоене, което е важно съображение за хората с ограничена подвижност.

Инсталиране на двойно насочена душ глава

Двойно насочената душ глава позволява на двама души да се къпят в една душ кабина. Инсталирането на тази система е сравнително лесно. Ако сте добри в проектите "Направи си сам", можете да го направите сами. Основната инсталация включва пренасочване на тръбите и монтиране на нова мъжка тръба. Ако обаче преустройвате душа, задачата може да се окаже малко по-сложна. Душ-главата с двойно насочване има няколко предимства. Първо, тя може да ви спести пари, като намали потреблението на енергия. Можете дори да се сдобиете с две душ глави, които се въртят или завъртат. Това ще ви даде възможност да регулирате температурата на всяка душ кабина. Този вариант е чудесен и за хора с проблеми с придвижването.

Монтиране на извита душ врата

Извитата врата на душа е чудесен начин да направите душа в банята по-стилен. Ако преустройвате банята си, монтирането на нова душ врата може да направи помещението по-просторно и по-луксозно. Дизайнът на извитата врата може да съответства на извивките на ваната. Тя също така добавя светлина в банята ви. Можете да закупите извита душ врата за вашата вана на разумна цена. Дизайнът на извитото стъкло придава на банята ви по-уникален вид и усещане. За разлика от традиционната права врата за душ, извитите стъклени заграждения могат да се монтират лесно и имат естетически вид. Те се предлагат в различни дизайни и се предлагат от различни материали и на различни цени.

Избор на сглобяема единица

В сравнение с душовете, облицовани с плочки, сглобяемите душ кабини за баня са по-евтини и по-лесни за монтаж. Освен това те предлагат по-голяма пространствена ефективност. Може да не са толкова издръжливи, колкото душовете с плочки, но при правилна поддръжка могат да издържат години. Въпреки това, ако искате стилен, индивидуален вид, душовете с плочки са правилният избор. Стъклените душ стени са популярен избор за бани, но обикновено са малко по-трудни за инсталиране. Друг вариант е душ кабина от фибростъкло, която е изработена от стъклени влакна, подсилени с пластмаса. Тези душове обикновено имат рамка от фибростъкло и здраво гелообразно горно покритие. Душовете от фибростъкло са леки, което ги прави лесни за транспортиране и монтаж. Те могат също така да бъдат боядисани, за да съответстват на цветовата схема на банята.