Директните продажби, бързо развиващата се индустрия

Причината за бързото развиване на директните продажби трябва да се търси в желанието на хората да изкарват допълнителни доходи. В сферата на директните продажби не се изискват по – специални умения. Все, който желае може да се обучи за сравнително кратък период от време. Друга причина за бурното развитие на директните продажби е сравнително малкият капитал за стартиране на бизнеса.

Защо директните продажби се развиват толкова бързо?

Представете си вие да имате желание да направите собствен бизнес. Ще ви е необходима не малка сума пари. Нужно ще ви е да регистрирате фирмата в зависимост от дейността, която ще извършвате, да наемете счетоводител. Трябва да се оборудвате, необходимо е също да намерите, обучите и назначите персонал. Наем за офис или производствен цех.Това е само една малка крачка.

Ще трябва да се конкурирате и постоянно да иновирате, защото бурния пазар е пълен с такива ентусиасти като вас, които ще искат да вземат пазара. После идва амортизация на оборудването и съответно реинвестиция. Това са доста трудности. Статистиката показва, че през първите пет години само пет процента от бизнес начинанията успяват. След 10 година процентът е още по – по малък.

В сферата на директните продажби рисковете са в пъти по – малко. Не е необходимо да намете бек офис, да се снабдявате със стока. В повечето случай компанията за директни продажби се грижи изцяло за всичко онова, което изброих по – горе. Компанията, за която работите организира бизнес обучения и семинари с цел подобрението на вашите качества. От вас се иска да се развивате и да ставате все по – добри в директните продажби. Някои предприемачи казват, че това е бизнесът на двадесет и първи век. Днес милиони хора се занимават с директни продажби. Някои са започнали работата си като допълнителна, след работния ден и в почивните дни. Без да се налага да напускат основната си работа. Това е аспектът на директните продажби, който привлича все повече хора.